onsdag 18 december 2013

Enchiladas på svenskt vis


I det här huset serveras det en variant av de mexikanska enchildasrätten ikväll- 
perfekt att göra om man har tacoköttfärs över efter helgens obligatoriska middagsrätt!
 
Enchiladas kommer ursprungligen från Mexiko och är då fylld med kött eller grönsaker så det här blir väl en försvenskad variant kan man säga...


















Här kommer receptet (jag har förstått att mina recept är lite otydliga så jag ska försöka skriva bättre!):
 
Ingredienser
Köttfärsen
Överbliven tacoköttfärs i lagom mängd till antalet personer (eller så kan man ju göra från början men det receptet hittar ni här!)
1-2 vitlöksklyftor
1 finhackad gullök
1dl riven ost
 
Sås
3dl vatten
1 köttbuljontärning/motsvarande fond
1 liten bruk cremefraische
 
Guacamole
1-2 avokadosar (1 tycker jag är lagom till 2 personer)
Lime-/Citronsaft
Cremefraische
1 liten vitlöksklyfta
Salt/peppar
 
Pico de Gallo
2 tomater 
1 finhackad liten rödlök
1 bit röd chilli
Lime-/citronsaft
Salt/Peppar
Ev färsk koriander (enligt grundreceptet ska det vara koriander men jag brukar skippa det)
 
4st Tortillabröd
Tomater & Rivens ost till garnering
 
Gör såhär:
Enchiladas
Stek gullök och vitlöken, släng ner tacoköttfärsen och värm på
Kasta i den rivna osten och rör om igen
Låt vila
 
Koka upp vatten och buljongen, häll i cremefraischen, pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med salt/peppar
Låt puttra ihop i 20minuter under lock
 
Hacka tomater (ta bort allt blött) och riv osten (eller var slö och köp färdigriven ost!)
 
Fördela köttfärsröran i tortillabröden och rulla ihop, placera dem i en ugnsfast form (inte för stor) och häll över såsen, se till att allt blir täckt av sås. Garnera med lite riven ost och tomaterna
Grädda i ugnen på 225grader i 20minuter!
 
Guacamole
Mixa alla ingredienser med en stavmixer (jag brukar göra den ganska mild för allt annat är ganska starkt!)
 
Pico de Gallo
Finhacka tomater och ta bort alla kärnor, finhacka löken, finhacka chillin (utan kärnor) och mixa detta till önskad koncistens (eller ha den finhackad utan att mixa) och smaka av med salt/peppar och lime/citron och ev hackad koriander 
















Enjoy!
(om ni klarar att vänta på smarrigheterna så är det godast om enchiladasen står till sig i 10minuter efter att den gratinerats....men det är svårt...)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar