fredag 20 december 2013

Lax med spenat & granatäpple

Lax i ugnen är ju en enkel och klassisk rätt- ringla över lite olivolja, släng på lite flingsalt och peppar och in i ugnen....vill man göra ngt liknande men egentligen helt annat kan man göra Lax i ugnen med spenat & granatäpplen!

Ingredienser:
400gr Laxfilé
Fryst bladspenat / stekt färsk bladspenat
1-2 Vitlök(ar)
3dl Grädde
Salt/Peppar
1/2 Granatäpple

Gör såhär:
Lägg spenaten i botten på en ugnsfast form, skiva vitlöken tunnt och lägg ovanpå (kan tänka mig att man kan fuska med vitlökspulver om man vill), häll på grädden och lägg på bitar av laxfilén (ca 3x3cm är lagom). Salta/Peppra
Ställ i ugnen i ca15minuter på 225grader. Strö över kärnorna från granatäpplet!

Jag serverade med parmesanpotatiskaka (kan eventuellt vara det längsta ordet någonsin!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar