tisdag 17 december 2013

Flexitarian!

Om man inte är vegetarian men ändå försöker äta grönt, nyttigt, närproducerat & klimatsmart- så kanske flexitarian är den rätta benämningen....Någonstans in between...

Jag själv skulle nog kunna vara vegetarian men i en stor familj är det svårt att laga olika mat....och dessutom är det fantastiskt gott med den där rosa oxfilén emellanåt!

Hur som helst- en gång i veckan (minst) äter vi vegetariskt, så det kommer komma upp minst ett vegetariskt recept i veckan för den som är intresserad!
Vegetarisk mat behöver inte vara krångligt och innehålla massa konstiga ingredienser...utan kan vara ganska basic med massa goda färska grönsaker och spännande kryddor!

Förövrigt är grönsaksbaserad kost inte bara bra för hälsan utan även otroligt klimatsmart!
Visste Ni att kött- och mejeriproduktionen står för 17% av de globala växthusgasutsläppen och att en svensk i genomsnitt äter 65kg kött per år (en ökning med 70% från 60-talet)...

Som sagt- testa en köttfri dag i veckan & bygg på vidare på det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar