söndag 5 januari 2014

Beef Bontana

Ikväll äter vi en egen variant av Texas Longhorns klassiska Beef Bontana-
utan att vara alltför egenkär måste jag säga att vår egen variant är minst lika god (om inte godare men det törs jag inte säga....) Det här är en rätt vi gjort några gånger och verkligen älskar, det bästa med den är att den går fort att fixa!

Det här behöver Du:
Oxfilé eller annat liknande kött
Ngn typ av köttmarinad (vill man göra det enkelt för sig har Texas Longhorn en väldigt god marinad som de säljer på flaska)

Guaccamole (avokado, vitlök, creme fraiche, salt/peppar & en skvätt citron ---> mixa!)

Cheddarsås med jalapeno (gör egen eller kör på SantaMarias i burk och hacka in jalapeno efter smak)

Creme fraiche

Hackad rödlök

Tacochips (kan bytas mot ngt annat tex en grönsallad eller mjuka tacobröd)

Såhär gör Du:
Strimla köttet i mindre bitar och lägg i marinad medan du fixar iordning guaccamolen och resten av grejerna!

Ta upp köttet och låt det rinna av eller torka det försiktigt med papper.
Stek köttet snabbt på hög värme, allra helst i en grillpanna eller som vi, släng det i en Home grill (kan varm rekommendera den från Telfal by Jamie Oliver- kanon till kött, fisk, mackor)


Servera medan köttet är varmt!



1 kommentar: