fredag 10 januari 2014

Igår åt vi torsk

Igår fick barnen bestämma mat och då blir det alltid tacks, pizza eller fisk- igår föll valet på torsk med äggsås!

Men herregud vilken jobbig mat att laga- koka potatis, koka torsk, koka ägg, koka vitsås, koka grönsaker....vår spis har inte ens så många plattor....suck!

Men, det är iallafall god, bra och nyttig mat!

Du behöver:
Torskfilé (Köp färsk från Fiskbilen när det är bra pris och frys in. Fiskbilen säljer torsk som är närfiskad och kravmärkt samt jobbar för ett hållbart fiskebestånd)
Fiskbuljong
Salt/Pepper

Mjölk/Grädde
Mjöl (vill du hoppa över mjöl kan du reda såsen med tex äggula ---> läsa här!)
Smör (om du gör redning på mjöl)
Fiskfond/Fiskbuljong
Persilja/Dill
Salt/Peppar
Ägg

Såhär gör du:
Koka ägg och hacka dem, ställ åt sidan
Dela torsken i lagom stora bitar
Koka en vitsås (jag brukar ta både mjölk och grädde) och smaksätt med fiskfond, persilja/dill och salt/peppar allra sista vänder du i de hackade äggen.
Koka upp en fiskbuljong med vatten och fiskfond och koka fiskbitarna i buljongen (gör du bitar som är ca 3x3cm så är koktiden ca 3min)

Servera fisken och äggsåsen med kokt potatis och kokta grönsaker!
(jag åt återigen stekt vitkål till, passade jättebra!)





1 kommentar:

  1. tycket det är sjukt gott! fast brukar ha citronsås till :)


    http://frejamarley.blogg.se

    SvaraRadera