onsdag 1 januari 2014

Fryst bättre än färskt?

I helgen läste jag en studie från Norwich där det visats sig att frysta grönsaker oftast innehåller mer nyttigheter än färska- iallafall om de färska grönsakerna har fraktats lång väg!

Färska vs Frysta
Gröna bönor har 45% mindre näring som färska än frysta

Blomkål & Broccoli har 25% mindre näring om de är färska

Färska morötter har förlorat 20% på sin resa till våra grönsaksdiskar

Allra bäst är såklart att köpa lokalt producerade grönsaker (eller odla själv om man orkar det) för  finns det ingen lång transportväg så är ju färska grönsaker det bästa alternativet!

Men iallafall, lite intressant är det ju att frysta är minst lika bra (eller bättre) för det är ju 1000 gånger enklare att ha en påse blomkål i frysen än att alltid se till att ha fräscha färska grönsaker- nyttigast är ju de grönsaker som blir uppätna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar