tisdag 7 januari 2014

Middagskyckling!

Igår gjorde jag ngn typ av variant av detox-kyckling!
Riktigt hett och gott blev det och ingen större skillnad mot vad vi äter i vanliga fall!

Det här behöver Du:
Kycklingfilé (gärna majskyckling)
1-2 Gröna chillifrukter
1 lite mindre Lök (röd/gul/whatever)
2 Vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
1 kruka basilika (eller fryst)
En skvätt lime- eller citronsaft (eller citrongräs om man ska vara extremt fancy)

Såhär gör Du:
Skiva isär kycklingen i mindre bitar och fräs på hög värme i en stekpanna så den får fin färg runt om.
Lägg kycklingen i botten av en ugnsfast form.

Lägg skivad chillifrukt (behåll kärnorna för extra hetta), pressad vitlök, grovhackad lök, olivolja, hackad basilika & skvätt i lite citronsaft i en mixer och mixa ihop till en pasta.

Värm kokosmjölken och fonden i en gryta, häll ner pastan och rör ut alla klumpar.

Häll såsen över kycklingen och ställ i ugnen i ca 15minuter i 200grader (kolla så kycklingen är klar!)
Servera med ris eller pressad potatis!
(jag serverade med stekt vitkål kryddad med lite salt och peppar, extra gott blir stekt vitkål om an ringlar lite honung/sirap över men det skippade jag såklart idag)


Haha- ja, det ser skitäckligt ut men det var gott iallafall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar