torsdag 2 januari 2014

Torsk i ugnen

Idag äter vi en enkel middag bestående av torsk i ugnen, ris och haricovert- bra mat som dessutom är enkel att förbereda och sedan ställa in i ugnen 20minuter innan middagsdags!



Ingredienser:
Torsk (mängd efter antal personer)
Grädde/Matlagningsgrädde/Creme fraiche
Fiskbuljong/Fiskfond
Citron
Salt/Peppar
Dill
Smör/Mjöl
Ev stenbitsrom
Ris
Haricovert/Annan grönsak/Inga grönsaker alls

Såhär gör du:
Dela torsken i bitar och lägg i botten av en ugnsfast form
Koka en sås med en bas av smör & mjöl och ha i grädde/créme fraiche, dill, fiskfond, salt/peppar, citron, ev stenbitsrom (tänk på att stenbitsrom är ganska salt så smaka av innan du saltar)

Häll såsen över torsken och ställ in i ugnen på 225grader i ca20minuter

Koka ris enligt förpackningen

Koka Haricovert eller ngn annan grönska!

Tips:
Jag brukar köpa torsk på tex fiskbilen när de har bra pris och frysa in! Mkt bättre fisk än fryst från affären!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar