fredag 10 januari 2014

Smarta barn & paddor

Imorse när jag skulle åka och lämna barnen i skolan och på dagis så, Ni vet när alla stod i stort sett färdigklädda i en alltför trång hall och den enda som fattades var en rosa fleecevante så frågar A ifall Han får ta med sig sin IPad....
Va?!?!
Jo, men det är så tråkigt att sitta i bilen och vänta medan du lämnar tjejerna på dagis!

Dagens barn....kan inte vänta....de kan inte ha tråkigt....kan de överhuvudtaget ens göra ngt utan en IPhone eller IPad?

Här hemma används IPads och IPhones ganska flitigt, barnen har varsin IPadMini och de har bra spel på dem (typ KalleKunskap och Josefin men även en del mer lättsamma spel som AngryBirds osv). Tjejerna (snart 3 & 4år) kan sitta med IPads när de är trötta, när jag lagar mat men det handlar inte om några längre stunder medan A (8år och grabb, vet inte men det känns som det finns en könsskillnad i intresset?) skulle kunna sitta hela dagarna ifall han fick.
De har dock bra fantasilek och här hemma få jag och N ofta gå på både teater och dansuppvisningar och de leker och pysslar men samtidigt kan jag känna att ju mer tid de får med IPads desto mer tid vill de ha....desto mer tjat blir det...
Samtidigt tycker jag att IPads är (inte alltid) utvecklande och det är (även om inte alla vågar erkänna det) en bra barnvakt när man är ensam med tre barn och behöver tex laga mat eller städa!
Dock vill jag inte ha barn som inte ens kan vänta 5minuter i bilen eller vänta på bussen....

När jag kommer hem så googlade jag för att se om ngn annan tänkt på det här och skrivit om det!
Och jag hittade ett jättebra inlägg som Barnakuten skrivit- det är en blogg skriven av två kvinnliga läkare som just nu specialiserar sig till barnläkare. Tyvärr uppdateras bloggen inte så flitigt men den har ett fint arkiv att söka i.

Hur ser Ni på barn & IPads?
Använder Er barn IPads?
Kom gärna med förslag eller skriv hur Ni gör hemma hos Er!

Jag kan samtidigt tipsa som det här IPad-skyddet!
Det sälja på CDON och är kanon!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar