torsdag 30 januari 2014

Like a Swede - A Way of Living

I Sverige finns en, i mångt och mycket, unik möjlighet att säkerställa sin plats på arbetsmarknaden och den organisation man arbetar för- och även en möjlighet att säkerställa en inkomst om man tyvärr skulle bli arbetslös!

Detta är, som sagt, unikt för Sverige och för att åskådliggöra detta har TCO, en av Sveriges fackliga centralorganisationer, tagit fram en kampanj som de kallar "Like  a Swede- a way of living"


Många tror idag att det är staten Sverige som styr arbetsmarknaden när det i verkligheten är så att staten har lämnat över det ansvaret till att ske genom förhandlingar mellan fackförbunden och arbetsgivarorganisationer, dessa förhandlingar kallas den svenska partsmodellen och resultatet av deras förhandlingar blir de sk. kollektivavtalen, ett avtal som gäller samtliga anställda med samma befattning inom samma bransch- vilket skapar rättvisa och tydlighet för alla!
Kampanjen är framtagen för att tydliggöra de fina förmåner man som anställd i Sverige kan ha, förmåner som bland annat innefattar avtal om löner, arbetstider, tjänstepension, antal semesterdagar och, inte minst, föräldraledighet!












(Detta är ett sponsrat inlägg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar