fredag 17 januari 2014

Potatisknyten & Limesås

I vår familj är tacos en söndagsmiddag så fredagsmiddagen består av grillad laxfilé, potatisknyten och limesmör- enkelt, lite annorlunda och går bra att förbereda i förväg!

Potatisknyten
Småpotatis typ delikatess efter antalet personer (är de lite större kan del delas)
Hackad färsk eller fryst dill
Hackad färsk eller fryst gräslök
Smör
Salt/Peppar
Ev vitlök (pulver funkar finfint)
Ugnsfolie

Dela isär potatisen och lägg på folieark, krydda med salt/peppar och ev vitlök, strö över lagom med dill och gräslök samt klicka på några små smörbitar.
Slå ihop folien nog utan skarvar!
Ställ i ugnen (rekommenderar att inte ställa den direkt på gallret ifall de läcker smör...superjobbigt att får en ugnen isåfall!) 225grader i 25-30minuter (stick i potatisen för att känna om de är klara) eller släng dem på grillen!





Limesmör (2-3personer)
100g rumsvarmt smör
Skal och saft från en lime
Salt/Peppar
Ev vitlök

Mosa ihop och rulla in i folie och låt stå kallt i ngn timme!

Pensla laxen med olivolja, droppa över lime och riv över limeskal, krydda och lägg på grillen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar